Ogłoszenie o zamówieniu stanowiące wyciąg z treści zapytania ofertowegoSP2Ch.26.18.2018: Dostawa obiadów dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Orła Białego w Chotomowie
Nazwa (firma) oraz adres zamawiającegoZamawiającym jest Szkoła Podstawowa nr 2 im. Orła Białego, ul. Partyzantów 23, 05-123 Chotomów.
Telefon: (22) 782-50-11. Adres strony internetowej:
https://gimchotomow.edupage.org, adres strony Biuletynu Informacji Publicznej:
www.sp2chot.jablonna.pl Adres e-mail: sekretariat@gimnazjumchotomow.pl
Tryb udzielenia zamówieniaPostępowanie prowadzone jest zgodnie z art. 138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1986 z późn. zm.), w trybie zapytania ofertowego na zasadach określonych w zapytaniu ofertowym.
Opis przedmiotu zamówienia1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz wyżywienia składającego się z obiadu (zupa, drugie danie, deser oraz picie) oraz odbiór odpadów żywieniowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Orła Białego, ul. Partyzantów 23, 05-123 Chotomów
2.
Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 02.01.2019 r. do 19.06.2019 r.:Obiady (zupa, drugie danie, deser oraz picie): 150 uczniów x 106 dni = 15 900 szt.
3.
Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 05.09.2019 r. do 22.12.2019 r.:Obiady (zupa, drugie danie, deser oraz picie): 220 uczniów x 77 dni = 16 940 szt.
4. Podana liczba posiłków jest szacunkowa i może ulec zmianie w zależności od frekwencji uczniów. W związku z powyższym podana w ust. 2 i 3 liczba posiłków nie stanowi ostatecznego rozmiaru zamówienia i nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem liczby i wartości dostaw.
5. Dostawa obiadów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz przerw w nauce wynikających z przepisów:
1) Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 18 kwietnia 2002 r. w sprawie organizacji roku szkolnego,
2) Ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty.
6. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o dniach, w których nastąpi przerwa w świadczeniu usługi najpóźniej na 5 dni przed wystąpieniem przerwy.
7.
Zakład, w którym będą przygotowywane obiady, winien być zlokalizowany w promieniu odległości nie przekraczającym 25 km od siedziby Zamawiającego. […]
1. Nazwy i kody (CPV) stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień:
55523100-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych
55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkółTermin wykonania zamówieniaWykonawca zrealizuje usługi w terminie od dnia 02.01.2019 r. do dnia 19.06.2019 r. oraz 05.09.2019 r. do 22.12.2019 r.
Warunki udziału w postępowaniu1. O udzielenie zamówienia może ubiegać się wykonawca, którzy spełnia warunki udziału w postępowaniu:
1) posiada aktualny wpis do rejestru zakładów wydany przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z art. 61 i art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi do powołanej ustawy,
2) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał lub wykonuje w ramach jednej umowy przez okres minimum 4 miesięcy, co najmniej jedną usługę polegającą na przygotowywaniu i dostarczeniu posiłków w systemie żywienia zbiorowego typu zamkniętego dla minimum stu osób dziennie, przy czym wartość każdej z tych usług min. 70.000,00 zł brutto,
3) Dysponują jedną osobą, która zostanie skierowana przez wykonawcę do realizacji zamówienia posiadającą kwalifikacje zawodowe* do wykonywania zawodu dietetyka oraz posiada min. 3 letnie doświadczenie w zawodzie dietetyka
* Zamawiający za kwalifikacje zawodowe do wykonywania zawodu dietetyka uznaje:
a) ukończenie szkoły policealnej publicznej lub niepublicznej o uprawnieniach szkoły publicznej i uzyskanie tytułu zawodowego dietetyk lub dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie dietetyk lub ukończenie technikum lub szkoły policealnej i uzyskanie tytułu zawodowego technika technologii żywienia w specjalności dietetyka, lub tytuł zawodowy magistra lub licencjata na kierunku dietetyka, lub
b) rozpoczęcie przed dniem 1 października 2007 r. studiów wyższych w specjalności dietetyka obejmujących co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskanie tytułu magistra, lub
c) rozpoczęcie przed dniem 1 października 2007 r. studiów wyższych na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskanie tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunku,4) Dysponują jedną osobą, która zostanie skierowana przez wykonawcę do realizacji zamówienia posiadającą kwalifikacje zawodowe** do wykonywania zawodu kucharza oraz posiada min. 3 letnie doświadczenie w zawodzie kucharza
** Zamawiający za kwalifikacje zawodowe do wykonywania zawodu kucharza uznaje:
a) ukończenie zasadniczej szkoły zawodowej kształcącej w zawodzie kucharza i uzyskanie dyplomu, lub
b) ukończenie technikum gastronomicznego i uzyskanie dyplomu w zawodzie kucharza lub technika przetwórstwa żywności, lub
c) ukończenie szkoły policealnej w zawodzie kucharza i uzyskanie dyplomu, lub
d) uzyskanie co najmniej tytułu zawodowego inżyniera lub licencjata na kierunku gastronomia i hotelarstwo,
2. Wykonawca dla spełnienia warunku udziału w postępowaniu nie może polegać na potencjale innych podmiotów.
3. Z postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający wykluczy wykonawcę:
1) który nie wykazał spełniania warunków udziału w postępowaniu o których mowa w ust. 1;
2) który w wyniku lekkomyślności lub niedbalstwa przedstawił informacje wprowadzające w błąd zamawiającego, mogące mieć istotny wpływ na decyzje podejmowane przez zamawiającego w postępowaniu;
3) który nie wykonał albo nienależycie wykonał wcześniejszą umowę w sprawie zamówienia publicznego, co doprowadziło do rozwiązania umowy lub zasądzenia odszkodowania, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych,
4) w stosunku do którego otwarto likwidację, w zatwierdzonym przez sąd układzie w postępowaniu restrukturyzacyjnym jest przewidziane zaspokojenie wierzycieli przez likwidację jego majątku lub sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 332 ust. 1 ustawy z dnia 15 maja 2015 r. - Prawo restrukturyzacyjne, złożono wobec Wykonawcy wniosek o ogłoszenie upadłości, wszczęto postępowanie naprawcze lub został wydany nakaz zajęcia majątku Wykonawcy.
Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert1.
Ofertę należy złożyć w Sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 2 im. Orła Białego przy ul. Partyzantów 23, 05-123 Chotomów.2. Termin składnia ofert upływa w dniu
6 grudnia 2018 r. o godzinie
15:303. Miejsce i termin otwarcia ofert Szkoła Podstawowa nr 2 im. Orła Białego, ul. Partyzantów 23, 05-123 Chotomów: w dniu
6 grudnia 2018 r. o godzinie
16:20.
Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert1) Zamawiający przy ocenie ofert i wyborze oferty najkorzystniejszej będzie postępować zgodnie z wymaganiami zapytania oraz kierować się przesłankami określonymi w kryteriach oceny ofert.
2) Zamawiający stosować będzie ocenę punktową.
3) Przy ocenie wykonawcy będą brane pod uwagę niżej wymienione kryterium
1)
cena – 80 pkt2)
doświadczenie wykonawcy – 20 pkt4) W kryterium „cena”, oferty będą oceniane na podstawie następującego wzoru:
Cob min.
Kc = --------------- x 80 pkt
Cob ocen.gdzie:Cob min. – cena wynikowa oferty o najniższej cenie wynikowej
Cob ocen.- cena wynikowa oferty ocenianej
Cena wynikowa, będąca przedmiotem porównania składanych ofert pod względem kryterium cenowego, zostanie ustalona poprzez zastosowanie algorytmu:
Cob = 32840 x 0,07 x A + 32840 x 0,54 x B + 32840 x 0,39 x CGdzie:
A: cena ofertowa brutto za (jedną) zupę
B: cena ofertowa brutto za (jedno) drugie danie z deserem i piciem
C: cena ofertowa brutto za (jeden) zestaw obiadowy (zupa i drugie danie z deserem i piciem)
5) W kryterium
„doświadczenie wykonawcy” oferty będą oceniane przez przyznanie wykonawcy 5 punktów za każdą wykonaną lub wykonywaną w ramach jednej umowy przez okres minimum 4 miesięcy dodatkową usługę polegającą na przygotowywaniu i dostarczeniu posiłków w systemie żywienia zbiorowego typu zamkniętego dla minimum stu osób dziennie, przy czym wartość każdej z tych usług min. 70.000,00 zł brutto, ponad minimum określone przez zamawiającego w Rozdziale V ust 1 pkt 2 zapytania tj. ponad jedną usługę, według wyszczególnienia:
1
dodatkowa usługa (ponad minimum określone przez zamawiającego w Rozdziale V ust 1 pkt 2 zapytania) -
5 pkt2
dodatkowe usługi (ponad minimum określone przez zamawiającego w Rozdziale V ust 1 pkt 2 zapytania) -
10 pkt3
dodatkowe usługi (ponad minimum określone przez zamawiającego w Rozdziale V ust 1 pkt 2 zapytania) -
15 pkt4
lub więcej dodatkowe usługi (ponad minimum określone przez zamawiającego w Rozdziale V ust 1 pkt 2 zapytania) -
20 pktUWAGA: Usługi wykazane w ramach kryterium oceny ofert
nie muszą być wykonane lub wykonywane w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert. Oznacza to, że wykonawca może wykazać usługę wykonaną lub wykonywaną w okresie np. 5, 7 lat przez upływem terminu składania ofert.
Wykonawca winien w formularzu oferty (załącznik nr 1 do zapytania ofertowego) określić dodatkowe usługi, ponad te minimum określone przez zamawiającego.
Zapytanie ofertoweZałączniki do zapytania ofertowego:Załącznik nr 7: wzór umowy
Załącznik nr 8: wytyczne
Załączniki do zapytania ofertowego w wersji edytowalnej:Załącznik nr 1: Formularz oferty
Załącznik nr 2: informacja o zleceniu wykonania przedmiotu zamówienia podwykonawcom
Załącznik nr 3: oświadczenie wykonawcy
Załącznik nr 4: wykaz usług wykonanych lub wykonywanych
Załącznik nr 5: wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług
Załącznik nr 6: oświadczenia na temat wykształcenia i kwalifikacji zawodowych wykonawcy lub kadry kierowniczej wykonawcy